• 1400/06/25 - 19:25
  • - تعداد بازدید: 453
  • - تعداد بازدید کنندگان: 439
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

چند راهکار براي جلوگيري از آسيب هاي رواني ناشي از کرونا

314969.mp3 چند راهکار براي جلوگيري از آسيب هاي رواني ناشي از کرونا
يک متخصص روانپزشکي و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران بر اين باور است روزي کرونا تمام مي شود اما پيامدهاي آن در جامعه باقي خواهد ماند اما مي توان آسيب هاي رواني ناشي از آن را با چند راهکار به حداقل رساند.
به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي، دکتر محمدرضا شالبافان متخصص روانپزشکي و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران درخصوص آسيب هاي رواني ناشي از بيماري کرونا و قرنطينه هاي طولاني مدت گفت :مدتهاست که علم روانشناسي، راهکارهايي براي زندگي بهتر و مديريت استرس به مردم ارائه داده است، از جمله حضور در اجتماعات و فعاليت هاي گروهي، ورزشي و هنري، شرکت در جمع دوستان و اقوام و سفر اما متاسفانه در شرايط فعلي و ظهور پاندمي کرونا ديگر اين راهکارها کارساز نبوده و انجام هرکدام از اين موارد مي تواند منجر به ايجاد استرس بيشتر ناشي از انتقال ويروس و درگيري اعضاي خانواده شود .
وي افزود: به هرحال روزي کرونا تمام مي شود و زندگي به حالت طبيعي برخواهد گشت اما نگراني ما روانشناسان و روانپزشکان آسيب ها و مشکلاتي است که به واسطه ي اين بيماري در افراد ايجاد مي شود.
دکتر شالبافان گفت: هر روز شاهد از دست دادن عزيزي در خانواده اي هستيم، با توجه به اينکه برگزاري مراسم و جمع شدن آشنايان و دوستان در کنار هم باعث مي شود فرد داغديده راحت تر بحران فقدان عزيزانش را تحمل کند اما نمي توانيم مانند گذشته با شرکت در مراسم و در آغوش کشيدن و ابراز همدري که در گذشته با شرکت در مراسم تشييع به افراد داغديده داشتيم با آشنايان و اقوام خود همدردي کنيم و آنها را تسلي دهيم .
استاديار دانشگاه علوم پزشکي ايران در خصوص سفر که قبل از پاندمي کرونا يکي از توصيه متخصصان براي تمدد ذهن وروان بود، توضيح داد: امروز سفر با توجه به خطراتي که در پي خواهد داشت به عنوان دشمن سلامت بدن به دليل انتقال و جابجايي ويروس و همچنين آسيب زننده روان بدليل استرس هاي ناشي از اينکه مبادا خانواده را در معرض بيماري قرار داده باشيم، شناخته شده و به هيچ عنوان توصيه نمي شود.
وي با اشاره به اينکه اهميت و اولويت ما درخانواده بايد حفظ سلامت سالمندان باشد، تصريح کرد: شرکت در تجمعات خانوادگي و رعايت نکردن پروتکل هاي بهداشتي اگر خداي ناکرده منجر به بيماري و از دست دادن اين عزيزان شود، آسيب هاي رواني جبران ناپذيري در ما به وجود خواهد آورد که تاثيرات آن تا مدتهاي طولاني ادامه خواهد داشت .
دکتر شالبافان درخصوص ذهنيت ايجاد شده درمقابل واکسن که امروز درسطح وسيعي شاهد آن هستيم گفت: همواره در شرايط بحران افکار منفي و مزاحم به ذهن ما خطور مي کند که شناسايي و خنثي کردن اين افکار از اهميت ويژه اي برخوردار است به عنوان مثال در خصوص واکسن کرونا، همانطور که سالهاي پيش درخصوص واکسن هاي سه گانه و ... هم مواردي مطرح مي شد که واکسن خوب نيست و بهتر است نزنيم، امروز هم اين قبيل موارد درخصوص واکسن کرونا گاهاً مطرح مي شود اما امروز درشرايط ويژه اي که در آن هستيم و خطر مرگ عزيزانمان به هيچ عنوان اين صحبت ها قابل قبول نيست. خصوصا از افراد تحصيلکرده و به ويژه کادر درمان. به نظر من اين مقاومت ها ناشي از استرس هاي کرونا است که قدرت تجزيه و تحليل را از ما مي گيرد و باعث مي شود نتوانيم تصميم گيري درستي در اين خصوص داشته باشيم.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران برقراري ارتباط در فضاي مجازي را يکي از راههاي برون رفت از بسته بودن ارتباطات دانست و تصريح کرد: به هر حال استفاده از تماس هاي تصويري و اينترنتي بهتر از نبودن ارتباط است و يا ديدن نزديکان در فضاي باز با استفاده از ماسک و رعايت پروتکل ها با اينکه کيفيت ارتباط گذشته را در خود ندارند اما به مراتب بسيار بهتر از نبود اين ارتباطات است .
دکتر شالبافان خاطر نشان کرد: در شرايط عادي بدن ما ساعت خواب و بيدار مشخصي داشت و همچنين ساعت کار مشخص که با وجود ايجاد چهارچوب هاي محکم، اما استرس ما کمتر بود، زيرا سالها بر اساس آن شرايط کار مي کرديم و به لحاظ رواني استرس ما را کم مي کرد. اما با وجود قرنطينه ها و شرايط دورکاري نظم در امور روزمره ما مختل شده هر هفته ساعت کاري تغيير مي کند شرايط دورکار هر هفته تغيير مي کند و اين بهم ريختگي باعث بهم ريختگي زمان خواب و بيداري و وعده هاي غذايي ما مي شود و در پس اين آشفتگي استرس ما تا حد قابل توجهي افزايش پيدا مي کند که  بايد با استفاده از مهارتهاي مديريت  زندگي روزمره (نباتي ) استرس را در خود و خانواده کاهش دهيم .
استاديار دانشگاه علوم پزشکي ايران در پايان اظهار کرد: با تمام مشکلات ايجاد شده توسط بيماري کرونا، فرصتي پيش آمده تا از زمان آزاد خود استفاده کنيم و توصيه مي کنم زماني را به شرکت در کارگاههاي مديريت استرس و مهارت هاي زندگي که توسط نهاد ها و يا دانشگاه برگزار مي شود، اختصاص دهيم و يا به فعاليت هايي که تا امروز فرصت انجام شان را نداشتيم، بپردازيم .
وي ابراز اميدواري کرد تا با شناخت و پيشگيري از عوامل تاثيرگذار رواني ناشي از بيماري کرونا و قرنطينه هاي طولاني مدت و همچنين با جدي گرفتن اين بيماري و رعايت پروتکل هاي بهداشتي بتوانيم خود را در زمينه مقابله با استرس هاي ناشي از اين بيماري و قرنطينه ها توانمند سازيم و دوران پسا کرونا هرچه کمتر شاهد آسيب هاي رواني ناشي از آن باشيم.
پايان خبر
مرجان خرم
  • گروه اخبار : اخبار پايگاه
  • کد خبر : 314969
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings